Hvordan rengjør sofaen og lenestolene?


Hvordan rengjør sofaen og lenestolene?





Både sofaen og lenestolene er møbler som ofte blir utsatt for flekker, spesielt hvis de er i stuen hvor vi mottar våre gjester ved å organisere fester eller når de er i et barnesal. Hvert av disse møblene krever en spesiell tilnærming når det gjelder rengjøring, det avhenger av hvilket materiale møblene er laget av. Ellers vil vi håndtere flekker på lærmøbler, og annerledes på de av suede eller andre materialer.

Skinnmøbler



De krever spesiell forsiktighet under rengjøring. Plettene som vises på dem er svært synlige, og fjerning av dem krever stor forsiktighet. Det bør huskes at du aldri bør bruke sterke vaskemidler eller flekkfjernere til rengjøring av denne typen møbler. De kan forårsake permanent misfarging, og dermed svekke bildet av våre møbler betydelig. Så hva skal du rengjøre huden for ikke å skade den og effektivt bli kvitt flekker? Vel, alt avhenger av hva slags flekk det er. Noen av dem kan fjernes ved hjelp av hjemmemekanismer som alle av oss har hjemme, mens noen av dem må fjernes med spesiell hudpleie og rengjøringsmidler som kan kjøpes fra møbelforretninger. Deres konkrete ulempe er kostnaden, mens de gir nesten 100% tillit til sikker fjerning av flekker. Nedenfor er noen måter å kvitte seg med noen av de vanligste smussene på lærmøbler:


Kaffe, te - flekker etter disse drikkene, heldigvis lett å fjerne. Det er vanligvis nok å bruke varmt vann med lite vaskemiddel. Imidlertid bør det huskes her at for at rengjøringseffekten skal være så god som mulig, bør det friske stedet tørkes med et papirhåndkle så snart som mulig.


Ketchup, sauser, dips, sennepsflett fra disse delikatene skal tørkes med en fuktig klut med tilsetning av væske til oppvaskmiddel eller annet vaskemiddel - f.eks. Vaskepulver.


Fett - Vi fjerner det med vaskemiddel og varmt vann.


Vin - Tørk straks flekken slik at den ikke kan absorberes i huden. Fjern rester med en fuktig klut.


Som du kan se, kan de fleste av de mest populære flekkene fjernes med varmt vann og en liten mengde vaskemiddel. Når du fjerner flekker fra lærmøbler, må du huske at etter hver bruk av rengjøringsmiddel eller vaskemiddel, bør den tørkes godt, og møblene skal tørkes med et tørt håndkle eller en klut, slik at ingen spor eller striper forblir.


Suede møbler



Møbler, som er laget av ruskind elementer, er utvilsomt en vakker dekorasjon av enhver leilighet. Suede tilhører dessverre gruppen av materialer hvis rengjøring må kjøre profesjonelt. Derfor, før vi bestemmer oss for å fjerne flekken, må vi tenke nøye på hvordan det fjernes, for ikke å ødelegge møblene. Det er verdt å merke seg at produsenter av møbler laget av semsket skinn ofte anbefaler at elementer laget av dette materialet ble renset i et profesjonelt vaskeri eller ved å bruke spesialdesignet for dette betyr. Hvis vi imidlertid ikke vil utsette oss for kostnader, kan vi prøve å fjerne flekken fra ruskindsmøbler av oss selv ved hjelp av hjemmemetoder. Hvordan gjør du det? Hvis vår sofa eller stol å bli skjenket drikke (kaffe, te, cola) så snart som mulig må vi tørke sine overskytende. Det er best å bruke et absorberende håndkle. Hvis et spor er igjen etter tørking, fjern det med en fuktig klut og oppvaskmiddel. Et godt middel til å rengjøre suede flekker er hvit eddik. Vi bruker det på samme måte som rengjøring av andre overflater - vi legger det til varmt vann og gni flekken. Selvfølgelig, vent til den våte overflaten helt har gått ned. Absolutt ikke bør renses ved hjelp av en varmeovn eller tørketrommel, da dette kan føre til en forskjell i farge - semsket må tørke deres jevnt tempo.


Men hvis vi ikke klarer å fjerne noen flekker, i så fall vil det være den sikreste måten å få en spesiell skum for å rense semsket skinn.



Materiell møbler






Det er mange måter å fjerne planen fra møbler som er dekket av materiale. Disse typer møbler trenger ikke lenger slik omsorg ved rengjøring, og effektene er vanligvis svært tilfredsstillende. En fuktig klut og oppvaskmiddel - vanligvis nok til å fjerne flekker nesten hver flekk. Du kan også kjøpe vaskemidler til denne typen møbler - de er tilgjengelige i nesten hvilken som helst butikk og definitivt billigere enn de for lær eller ruskind. Oftere brukes spesielle vannbaserte støvsugere til å rengjøre slike møbler. Du kan leie dem i noen byggehus og vaske din egen sofa eller lenestol selv. Dens fordel er utvilsomt det faktum at vi kan rengjøre det grundig og oppdatere hele møbelen, og ikke bare stedet der flekken er. I tillegg kan du finne flere og flere annonser fra selskaper som spesialiserer seg på å rengjøre møbler med slike enheter. Kostnaden ved et slikt besøk er ikke veldig stort, sammenlignet med effekten, og tiden vi kan spare.




Kommentarer