Hvordan dekorere en liten kjøkken på en praktisk måte?


Kjøkken er utviltsomt et romm som er hjertet av hele huset. Morgenkaffe, delte middager, kveldsmat + alt dette gjør at kjøkkenet blir et unikt sted hvor vi tilbringer mye tid. Ikke rart at når vi dekorerer kjøkkenet vårt, prøver vi alt for å gjøre dette rommet unikt, koselig og spesjelt. Trapper vises når rommet, som skal tjene som en liten kjøkken, er bare noen få kvadratmeter. Plan av et lite kjøkken er en reell utfordring. Spørsmålet oppstår: hvordan kan vi tilpasse romslige skap, møbler og bord? Hvor skal vi sette inn alt nødvendig utstyr, som er ganske mye av. Heldighvis kan selv et lite kjøkken ordnes slik at det blir et unikt sted som vil glede våres gjester. Alt du trenger å gjøre er å utvikle overflaten godt og bruke noen smarte løsninger.


smal kjøkken, liten kjøkken

credit: idealhome.com



Hele kjøkkenet i

hvit


Det fins noen måter på at kjøkkenet ser større ut. Lyse benkeplater, skap og gulv vil gjøre at rommet ser større ut. For de som finner den hvite faegen forker for kjedelig, ville det være en god idee å male en av veggene i en lys, utrykkende, pastelfarge som vil gi kjøkketet e
n glans. Ideelt sett, hvis det er en vegg ovenfor inngangen. I et slikt møblert kjøkken, vil rustfritt stål apparater passe seg perfekt inn. Når du monterer konfyren, kjøleskapet og vasken, må du huske å plasere den på trekant. 



credit: decoraiso.com



Skap som når

taket

På kjøkkenet som er ekstremt liten og smal, vil den perfekte løsningen er skap og møbler plaser i ¨U¨ formen. Takket vøre dette vil hele rommet bli brukt. Husk altid at en slik bygning bare ville være slikk på den ene siden, ellers vil kjøkkenet se enda smalere ut, og det overskytende av møbler vil gi intrykk av overlevende. Fra gulv til tak skap kan vi sette ale nødvendige redskaper. Alt du trenger å gjøre er å plasere de øverste skapene direkte på disken. Denne løsningen vil også gjøre det enkelt å komme seg overalt uten å måtte klatre på stolene. 



credit: stylebyemilyhenderson.com




Kjøkken sammen med stuen


Åpen kjøkken til suen eller stort rom, det er den perfekte løsningen i veldig små leiligheter, og til og med i hybler. Det ser veldig fint ut når toppen holdes ryddig og kjøkkenutstyrene er skjult. I et slikt kjøkken kan veggen mellom de nedre og øvre skapene vakkert dekoreres, noe som skaper en ekstra dekorasjon. I stedet for vanlige fliser kan du bruke en fargerik mosaikk eller et glass dekorert medfarget trykk. Det er også verdt å ta vare på riktig belysning. Under de øvre skapene kan du montere LED-lamper som er lyse og energieffektive, og forresten gir de et veldig godt inntrykk (du kan tenke på fargede lyspærer).





Høyglans

kjøkken

Hvis vi bestemte oss for å velge mørke hyller til kjøkkenet vårt, er det verdt å sikre at de skal være fronter med høyglansfinish. Takket være at overflaten reflekterer lys, vil kjøkkenet virke lysere og større. Når våre møbler har en veldig mørk, intens farge, vegger, bord og gulv bør holdes i en lys tone- helst hvit.





Kjøkken i

stål ellegant


Kjøkkenet er laget av materialer laget av rustfritt stål er veldig praktisk. Det er enkelt å vedlikeholde renslighet og orden, og utseendet gjør det verdt å vurdere en slik løsning. For sølvmøbler kan du enkelt passe på kjøleskap, hette og vask. Takket være smale skap kan du bruke all ledig plass uten problemer. Den ideelle løsningen her er uttrekkbare kurver, hvor du kan fritt lagre krukker med pasta eller andre krydder.



credit: cocokelley.com


Fremfor alt, organisasjon og ryddighet


Når du dekorerer et lite kjøkken, husk at jo flere elementer og tillegg du legger inn i det, vil overflaten virke mindre, så du bør begrense mengden til et minimum. Takket være dette vil vårt kjøkken være i orden, noe som spontant vil gjøre kjøkkenet til å virke større. Hvis du vil at veggene i kjøkkenet skal se større ut, kan du lim fliser 50x50, noe som vil gi inntrykk av at veggen blir større enn den egentlig er.



credit: rengusuk.com


Kommentarer