Estetisk og funksjonell spisestue

I god smak, det er estetisk og funksjonell spisestue

På grunn av alt skjer så fort nå for tiden og alle pliktene gjør at det er vanskeligere å ha samlet middager med hele familien. Det er så mye sjeldnere folk finner tid for det. Den tradisjonen er på vei tilbake for at hele familien spiser frokost, middag og kveldsmat sammen, og i spesjielle anledninger familie og venner setter seg ved ett bord.Nå for tiden spisestue blir et viktigt rom som en stue. Det er ikke bare et sted hvor folk møter sammen ved et måltid, men også representativ interiør hvor gjestene blir velkomen og organisere seremonielle møter. Dette viktige rommet fortjener et elegant og praktisk arrangement, ideell for private møter i husstandsmedlemer, såm spessiele anledninger i en større gruppe av nær sletninger.


credit: decoor.net

Område for spisestue


Stardanden er å inkludere i huset design plass for spisestue, stadig oftere vises det også i buligprosjekter. Sefølgelig, overflaten av å spise måltider avhenger av størelsen på huset eller leiligheten selv.
Spisestuen kan derfor være:
  • en seperat del av kjøkkenet – da blir det vanlighvis bare bruykt av husholdningen. Avhengig av kjøkkenes størelse kan det plasseres i midten (stor interiør) eller under veggen (lite kjøkken).
  • en del av stuen – i dette tilfellet er stedet der måltidene spises, organisert i hjørnedeler for å legge plass til avslapningsområdet. Innredningen av spisestuen må svare til arrangementet av hele stuen, hvor det er en nesten intergrert del.
  • grensen mellom kjøkken og stue – i dette tilfellet spisesalen kan skilles fra kjøkkenbenken med høye stoler ( som lar deg ha kontakt med folk sojm sitter ved bordet ), eller skyvedører (kan åpnes helt eller lukker kjøkken), og fra stuen til å dele spisestuen kan folk bruke en bokhylle. Spiseområdet kan også merkes med en annen veggfarge eller annen type hulv, eventueløt med teppe.
Plaseringen av spisestuen er også avhengig av antal husmedlemer og livsstil, som på en eller annen måte forutsetter felles måltider og møter med familien.

credit: sfgirlbybay



credit: plastolux.com


Bord og stoler


Det viktigeste utstyret i spisestuen er et bord hvor resten av rommet er arrangert. Derfor er størelsen avhengig av mnegden bukbar plass, antall husmedlemer og livstil. Rundt bordet må det være tilstrekkelig plass til bevegelse - fra 60 til 80 cm fra kantene til vegger eller møbler. Det må også være sittekomfort ved bordet, slik at hver person skal ha rundt 60-70 cm plass ved disken. Dermed ved å velge lengden på bordet, multiplisere antall personer som sitter med ham (inkludert spesielle anledninger) av ønsket komfort-sonen mens du sitter.
De mest populære er tre, lange, rektangulære bord, hvor du kan sitte fra 6 til 12 personer. En praktisk løsning er glidebord, som ikke tar opp mye plass hver dag, og bare under spesielle omstendigheter legges ut. Rektangulære tabeller er praktiske fordi de kan plasseres både i spisestuenes sentrale plass og i hjørnet. Runde bord ser imidlertid bare godt ut i midten av rommet.
Komplett med bordet er det alltid stoler, vanligvis laget i samme stil og samme type materiale. Men siden tre er et allsidig materiale, kan du melde deg på en stol i en helt annen stil, med en metallkonstruksjon og plast sete. Valget bestemmer imidlertid hele arrangementet av interiøret. I tilfelle av stolene komfort er viktig, som er ansvarlig for den myke setetrekk - noen ganger en slik støtte.


credit: ikea.no / norraken serien

 

credit: delightbydesign / NORDIC stoler

credit: sellyhome.no / ELISSE bord



Spisestue møbler


Men spisestuen er ikke bare et bord og stoler, det er også søbler som en dresser, en vitryne, en buffet eller en bar, som utfyller arrangementet. Et obligatorisk møbel i spisestuen er en skjenk, hvor det lagres middagstjenester, bestikk, duker, porselen og dekorativt glass. Bunnen er et skap delvis lukket på døren, og delvis med skuffer, og topphyllen med glass. Et praktisk møbel er en buffet, lav og bred, lukket på døren og utstyrt med skuffer. Dens topp kan være en ekstra overflate for å plassere retter eller retter med et stort antall mennesker som sitter på bordet. Den dekorative funksjonen er et sted, det vil si et høyt skap med en glassdør, hvor porselen kaffetjenester lagres. Spisestuen er derfor et komplekst sett med elegant og praktisk utstyr som gjør interiøret unikt og funksjonelt


credit: lovecreatecelebrate.com




Kommentarer